Opet 0:0, bodovi otišli uzvodno, u Dunav, pa u Savu, sve do Šapca

SMEDEREVO, 1. maj – Fudbaleri Smedereva su danas, baš kao i prvom delu prvenstva, kod kuće odigrali bez golova sa Mačvom. Imali su Smederevci daleko više prilika od gostiju da tako ne bude, ali Šapčani kad dođu na stadion kraj Dunava kao da začaraju svoju mrežu.

Inicijativa Smederevaca na početku susreta trajala je dvadesetak minuta, ređali su se korneri, šutevi sa manje ili više preciznosti i snage, oprobali su ih Janković, Aleksa Marković, Petronijević i Saša Jovanović. Ono što nije završilo u bloku odbranio je golman Gočmanac ili je završilo pored ili preko gola.

Šapčani su prvi put uzvratili u 21. minutu, kada je posle slobodnog udarca Novakovića, korpulentni Radunović iz neposredne blizine glavom loptu poslao iznad prečke gola koji je branio Lukić.

Sve do obaveznog predaha uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, uz blagu inicijativu domaćih. Možda je vredan pomena jedino šut Petronijevića, koji je pokušao iz okreta sa 18 metara, ali je lopta završila iznad prečke.

U nastavku je Nigerijac Lokosa u dva navrata mogao da promeni rezultat. Najpre u 47. a onda i 55. minutu, ali je u prvoj prilici šutirao pravo u golmana, a kasnije, iz još povoljnije šanse, prebacio okvir gola.

Odmah nakon toga pomenuti Radunović je krenuo sa centra, uz pratnju, ispostaviće se, maleroznog Kostića, ali je i taj šut završio kraj gola Smedereva.

Nastavili su domaći sa ofanzivom, a novu priliku imao je, na pas Ilića, Lazar Marković, koji je u međuvremenu ušao u igru, ali se paradom istakao golman gostiju Gočmanac.

Najpovoljniju priliku za Smederevce nije iskoristio Lokosa, kada je na povrtanu loptu Nikole Jovanovića, u 85 minutu, a ivice peterca umesto mrežu pogodio štopera Mačve u nogu.

I onda, u četvrtom od pet minuta nadoknade, uoči izvođenja kornera za goste, napravila se gužva u petercu Smedereva, potom i u samom golu. Kapiten domaćih Kostić se, posle guranja u kome je učestvovalo desetak igrača na obe strane, pokoškao sa kapitenom gostiju Ristivojevićem, isprovociran onim što se prethodno u gužvi desilo, a da ni ovaj nije u celom slučaju bio nevinašce svedoče poveće ogrebotine na Kostićevom vratu. Sudija Filipović, koji je nekim svojim odlukama pred kraj meča unervozio i publiku i igrače, pokazao mu je direktan crveni karton, pa tako Kostića neće biti u timu najverovatnije na dva naredna meča.

Smederevo jeponovo četvrto na plej-of tabeli, s obzirom da je Tekstilac izgubio na Ubu od Jedinstva sa 2:1, a i tamo su padali crveni kartoni u nadoknadi. Ispred je Inđija sa bodom više, a na drugom mestu Jednstvo sa dva boda više od Smedereva

U narednom kolu, 8. maja, Sederevo gostuje u Inđiji.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!