Zadržani pod sumnjom da su čoveka strpali u gepek da mu iznude novac

VELIKA PLANA, 16.  maj 2024 – Po nalogu dežurnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani doneto je rešenje o zadržavanju I. J. iz Azanje (1984), L. V. iz Smederevske Palanke (2001) i S. V. iz Smederevske. Palanke (1995).

Prema navodima krivične prijave onu su se 12. maja, destak minuta po ponoći, dovezli do kuće oštećenog D. G. iz Smederevske Palanke (1989) i upotrebom fizičke sile i prinude od njega iznuđivali novac na terasi porodične kuće na ime naknade štete koju je on načinio u ugostiteljskom objektu jednog od osumnjičenih.  Posle toga su doveli do prtljažnika automobila kojim su došli i naterali ga da uđe u, što je on i učinio i vozili ga po gradu, sve vreme upućujući pretnje da će ga ubiti ukoliko im ne isplati novac. Kada je oštećeni da će im platiti, dovezli su ga do kuće gde su ih sačekali policijski službenici koji su ih lišili slobode.

Nakon saslušanja osumnjičenih na osnovu predloga postupajućeg javnog tužioca sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikoj Plani odredila je pritvor prema osumnjičenima I. J. iz Azanje i L. V. iz Smederevske Palanke zbog, kako se navodi u saopštenju OJT u Velikoj Plani, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi ostankom na slobodi mogli ometati postupak uticajem na oštećene i svedoke, dok je za osumnjičenog S. V. Iz Smederevske Palanke stavljen predlog za određivanje mere zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenim i svedocima.

Radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati oštećenog i svedoke i sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja zakonite javnotužilačke odluke, stoji na kraju saopštenja OJT u Velikoj Plani.

Foto: OJT u Velikoj Plani

Skorašnji članci

error: Content is protected !!