Besplatni preventivni pregledi i ove nedelje – gde, šta, kad i kako

17.  maj 2024 – U nedelju 19. maja još jednom će biti organizovani besplatni preventivni pregledi u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije, pa tako i u Smederevu, Smederevskoj Palanci, Velikoj Plani i Kovinu. Ovoga puta svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da urade preglede, izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Za pregled nije potrebno zakazivanje, navode iz smederevskog Doma zdravlja, građani treba samo da dođu do zdravstvene ustanove u vremenu od 8 do 16 sati.

U Zdravstvenom centru Smederevska Palanka pregledi će se obavljati u Opštoj bolnici Stefan Visoki,  potrebno je samo da se građani jave na prijemni šalter u centralnom holu bolnice i biće usmereni na pomenute preglede.

Što se tiče Velike Plane, u laboratoriji se može uzorkovati krv do 13 i 30. Ovde pacijenti moraju da imaju uput koji mogu da uzmu u nedelju, kod dežurnog lekara u Domu zdravlja Velika Plana.

U Kovinu, pregledi se obavljaju u Službi opšte medicine, laboratorijske analize se vrše u Biohemijskoj laboratoriji Doma zdravlja Kovin dok se ultrazvučna dijagnostika obavlja u Kabinetu za rendgen i ultrazvučnu dijagnostiku.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!