Cvijanoviću Nušić za životno delo, najbolja predstava “Obraćanje naciji”

SMEDEREVO, 21. maj 2024 – Uručenjem festivalskih nagrada u smederevskom Centru za kulturu večeras su završeni 41. Nušićevi dani. Nušićeva nagrada za životno delo glumcu-komičaru uručena je glumcu Zoranu Cvijanoviću, a na osnovu odluke stručnog žirija, ali i publike, za najbolju predstavu na festivalu proglašeno je „Obraćanje naciji“ Ateljea 212.

Ovu predstavu kao najbolju ocenila je i publika, pa je režiser Bojan Đorđev bio u prilici da primi dve festivalske nagrade – Nušićevu nagradu za najbolju predstavu u celini na osnovu odluke žirija i Nušićevu nagradu u celini na osnovu glasova publike.

Nagradu „Milosav Buca Mirković za najuspešnije glumačko ostvarenje na 41. Nušićevim danima dobio je glumac Beogradskog dramskog pozorišta Ozren Grabarić za ulogu Švejka u predstavi „Švejk“.

Zahvaljujući se žiriju i gradu Smederevu, kao i publici koja ga je pozdravila gromoglasnim aplauzom, Zoran Cvijanović je rekao da je veoma važno to što se osnivači festivala bore da ga zadrže i čine sve da „Nušićevi dani“ opstanu.

Festival je okončan i mjuziklom „Neki to vole vruće“, koji su u čast nagrađenih izveli glumci Narodnog pozirišta iz Niša.

Foto: Grad Smederevo i Centar za kulturu Smederevo

Skorašnji članci

error: Content is protected !!