Site icon podunavlje.info

Nije održano pripremno ročište za masakr u Malom Orašju i Duboni

SMEDEREVO, 23. maj 2024 – U Višem sudu u Smederevu danas je trebalo da počne pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću koji je prošlog maja ubio devetоro mladih i ranio još njih 12 u Malom Orašju i Duboni. Na početku ročišta, u trenutku kada je su sudnicu ušao Blažić, u pratnji desetak policajaca, čuo se jak udarac, zatim i vika u sudnici, pa je odlučeno da se pripremno ročište odloži i da bude održano u Beogradu.

Roditelji su, kada se Blažić pojavio na vratima sudnice, počeli da viču, pa je sudska straža, nakon što je Blažić izveden, ispraznila prostoriju.

U sud su prethodno došli članovi porodica i prijatelji stradalih u masovnom ubistvu, u majicama sa likovima ubijenih, neki su nosili njihove fotografije.

Prisutni su bili i mnogobrojni mediji, ali i veliki broj pripadnika bezbednosnih službi u civilu i uniformama. U samom sudu i na trgu ispred zgrade suda bile su primetne jake mere obezbeđenja i stroge procedure, na ulazu su svi pretresani, posebno oni koji su ušli u sudnicu.

S obzirom na to da je Blažić u trenutku kada je počinio zločin imao nepunu 21 godinu, podsetimo, on po zakonu ne može biti osuđen na doživotnu robiju, već je maksimalna kazna 20 godina zatvora.

Foto: podunavlje.info©

Exit mobile version