Natalija srebrna, Bogdana bronzana, ekipno pionirke vicešampionke

30. maj 2024 – Strelci iz Streljačke družine Smederevo nastavljaju da dokazuju da su u eliti srpskog streljaštva u najmlađim kategorijama. Sa 12. Sportskih olimpijskih igara učenika, koje su održane u Novom Sadu proteklih dana, vraćaju se sa po jednom srebrnom i bronzanom medaljom i jednom vicešampionskom titulom. Najmlađa, Bogdana Veličković, koja je pre samo malo više od mesec dana osvojila bronzanu medalju u kategoriji pionirki na Prvenstvu Srbije serijskom vazdušnom puškom, potvrdila je to novom bronzom u istoj kategoriji i na državnom školskom takmičenju. Njen rezultat poveo je učenice Osnovne škole „Branko Radičević“ do ekipne vicešampionske titule. Sa Veličkovićevom u ekipi bile su Mara Stefanović i Kristina Stojanović.

Pojedinačno najbolja je bila Marija Nešić iz OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja, a srebrnu medalju osvojila je Ena Beganović iz OŠ „Milinko Kusić“ iz Ivanjice. Ekipno bolje od smederevskih devojčica bile su učenice OŠ „Vojislav Voka Savić“ iz Beograda, a treće mesto osvojila je OŠ „Mito Igumanović“ iz Kosjerića.

Malo nervozniji start Nikolu Milićevića iz OŠ „Dimitrije Davidović“ koštao je medalje u konkurenciji pionira. Strelci plasirani od prvog do osmog mesta stali su u dva kruga razlike. Milićević je bio sedmi. Pobedio je Momir Bilanović iz OŠ „Heroj Ivan Muker“ iz Smederevska Palanka a i njegova škola je bila ekipni pobednik.

Maturantkinja smederevske Gimnazije Natalija Jovanović osvojila je srebrnu medalju, svoju poslednju školsku. Sve tri prvoplasirane omladinke su imale isti rezultat, tako da je odlučivala bolja poslednja ili pretposlednja serija. Po tom kriterijumu prva je Anđelija Stevanović iz Elektro-tehničke škole „Knjaz Miloš“ iz Gornjeg Milanovca, a treća Teodora Kondić iz Gimnazije „Uroš Predić“ iz Pančeva. Jovanovićeva ima i bronzanu medalju iz svoje prve srednjoškolske godine kada je bila treća  u Valjevu 2021.

Ekipa „Tehničke škole“ za koju su se takmičili Aleksa Nikolić, Lazar Popović i Strahinja Blagojević, bila je peta.

Državno školsko takmičenje serijskom vazdušnom puškom održano je na vazdušnom strelištu u Sportskom centru „Sajmište“ u Novom Sadu, u okviru 12. Olimpijskih sportskih igara učenika Republike Srbije, u organizaciji Saveza za školski sport Srbije, Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje u Novom Sadu i Streljačke družine „Novi Sad 1790″. Po propozicijama takmičenja osnovci su pucali po 20, a srednjoškolci 30 dijabola. Takmičilo se 75 pionirki, 69 pionira, 19 škola je bilo u ekipnoj konkurenciji pionirki a 17 u konkurenciji pionira. Identičan je bio i broj učesnika u konkurenciji srednjih škola, a svi su učešće na državnom prvenstvu izborili plasmanom kroz gradska i okružna takmičenja krajem prošle godine. Školska olimpijada se održava, kao i ona prava, na svake četiri godine.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!