Strahinja Vasiljević bronzani na Balkanskom prvenstvu u Istanbulu

2. jun 2024 – Strahinja Vasiljević, član reprezentacije Srbije i smederevskog Karate kluba SD Kombat, osvojio je bronzanu medalju na ovogodišnjem Prvenstvu Balkana, koje je održano u Istanbulu i okupilo je 1657 takmičara iz 12 zemalja.

Vasiljević je nastupao u konkurenciji dečaka 2012. godište težih od 52 kilograma. U prvom kolu doživeo je poraz od takmičara iz Bosne, ali kako je ovaj ušao u finale, Strahinja je dobio priliku da kroz repasažne mečeve stigne do medalje. U prvom repasažu pobedio je Grka,  u drugom takođe, da bi u poslednjem repasažu u veoma teškom meču bio bolji od bosanskog reprezentativca.

Strahinju je do bronzane medalje predvodio njegov klupski treneri jedan od trenera reprezentacije Srbije Miloš Jovanović. Treba reći i to da je SD Kombat na ovom prvenstvu imao trojicu takmičara u srpskoj nacionalnoj selekciji, koja je zauzela drugo mesto u generalnom plasmanu odmah iza domaćina Turske.

Inače, ovo je do sada bilo najbrojnije Prvenstvo Balkana što se tiče mlađih kategorija, nadmetali su se takmičari Rumunije, Grčke, Albanije, Bugarske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije I Turske.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!