Dunavska desetka – od Muzeja do Jugova, do Kraljevih vinograda i nazad

SMEDEREVO, 8. jun 2024 – U organizaciji Sportskog udruženja „Urbana desetka“, Atletskog kluba Smederevo, Rotaract kluba i uz podršku Grada Smedereva, sutra će biti održana trka na 10 kilometara pod nazivom „Dunavska desetka“.

Prijavilo se 570 učesnika, vremenski limit je dva časa, što je dovoljno, kako kažu organizatori, i da se prošeta duž staze.

Inače, rešenjem smederevske Gradske uprave a zbog održavanja trke, sutra će od 6 do 13 časova, biti privremeno zatvorene za saobraćaj Goranska ulica – deonica od Akva parka Jugovo do Udovičkog puta, deonica od Udovičkog puta do Ulice Bratstva i jedinstva i Ulica Bratstva i jedinstva, Goranska – deonica od Bratstva i jedinstva do Karađorđeve ulice, Karađorđeva – deonica od Ulice Narodnog fronta do Ulice Despota Đurđa, Ulica Filipa Višnjića, Ulica Despota Đurđa – deonica od Karađorđeve do Muzeja.

Trka počinje ispred Muzeja u Smederevu, zatim se ulicom Despota Đurđa ide do Goranske ulice. Dok se trči Goranskom ulicom prolazi se pored stadiona FK Smederevo i pokraj Stare Železare, odakle se nastavlja pravac koji prati Dunav, gde će se nalaziti prvi punkt za okrepljenje, kao i DJ koji će davati ritam trkačima.

Tim putem se ide sve do okretnice koja se nalazi na petom kilometru trke, malo pre prve kapije Jugova. Nakon okretnice sledi najteži deo trke – uspon koji počinje pre Stare železare, nastavlja se skretanjem udesno u Ulicu Bratstva Jedinstva, sve do Kraljevih vinograda. Tu učesnike čeka drugi punkt za okrepljenje na stazi, okret i onda sledi najbrži deo staze – nizbrdo spuštanje sve do startno-ciljne zone.

Uz trkače na stazi nalaziće se i volonteri, koji će biti postavljeni na više lokacija.

Nakon završetka trke i dobijanja učesničkih medalja, predviđeno je posluženje za trkače, koje će se nalaziti odmah do starta odnosno cilja.

Ukoliko je nekome potreban dodatni motiv, mada sudeći po broju prijava organizatori sumnjaju u to, obezbeđen je i nagradni fonda za obe kategorije, mušku i žensku. Za prvo mesto to je 20.000 dinara, za drugo 15.000 i treće 10.000 dinara, sve to uz poklone sponzora.

Dodela nagrada biće u Smederevskoj tvrdjavi, u 11 i 30.

Sportsko udruženje „Urbana desetka“ je, objašnjavaju, tim mladih, porodičnih ljudi, zaljubljenika u svoj grad i sport i kažu: Mi iskreno verujemo da grad bogate istorije, kakav je Smederevo, zaslužuje da se nadje na trkačkoj mapi i potrudićemo se da tu i ostane!

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!