Zbog neracionalne potrošnje ugroženo vodosnabdevanje u dva sela

SMEDEREVO, 10. jun 2024 – Smederevsko Javno komunalno preduzeća Vodovod objavilo je apel za racionalnu potrošnju vode u naseljima sa autonomnim sistemom vodosnabdevanja.. Zbog neracionalne potrošnje vode u danima kada se beleže povećane dnevne temperature, otežano je uredno vodosnabdevanje u naseljima sa autonomnim sistemima vodosnabdevanja, naročito u Mihajlovcu i Malom Orašju, navodi se u saopštenju JKP Vodovod.

Iz ovog javnog preduzeća podsećaju da je voda iz autonomnih sistema za zadovoljavanje osnovnih životnih potreba, za piće i sanitarne potrebe i da je kompletan sistem bunara, rezervoara, hidrofora i vodovodne mreže dimenzioniran u skladu sa tim potrebama, a ne za nenamensko i neracionalno trošenje vode.

Kako bi se postiglo kvalitetno i kontinuirano snabdevanje pijaćom vodom, iz JKP Vodovod apeluju da  vodu iz sistema ne koriste za zalivanje bašti, punjenje bazena, polivanje ulica, trotoara i parkova…

U suprotnom, navodi se u saopštenju, biće prinuđeni da izvrše obilazak sa komunalnom milicijom i da sankcionišu one koji neracionalno u nenamenski troše vodu.

Iz JKP Vodovod napominju da se ovo ne odnosi na korisnike koji se vodom snabdevaju iz gradskog sistema.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!