Dodela nagrada najuspešnijima na takmičenjima i predstava “Mali princ”

SMEDEREVO, 14. jun 2024 – Povodom završetka takmičarskog ciklusa školske 2023/2024. godine Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug organizovaće ove subote u Koncertnoj dvorani smederevskog Centra za kulturu tradicionalni svečani skup na kojem će nagraditi diplomama i knjigama učenike osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prvo, drugo ili treće mesto na okružnom nivou takmičenja iz književnosto i iz srpskog jezika i jezičke kulture, ukupno ih je 136 – 99 učenika osnovnih i 37 učenika srednjih škola.

Na skupu će biti pohvaljeni nastavnici koji su učenike vredno pripremali za takmičenja učeći ih da vole književnost i da neguju srpski jezik, pravopis i jezičku kulturu, a članovi Društva biće nagrađeni i dragocenim knjigama. Takođe, biće uručene zahvalnice direktorima škola-domaćina opštinskih i okružnih takmičenja, višegodišnjim izuzetnim saradnicima našeg strukovnog udruženja, ukupno će biti nagrađeno 68 nastavnika.

Okupljanjem i nagrađivanjem najuspešnijih učenika i nastavnika Društvo za srpski jezik i književnost za Podunavski okrug, kao strukovno udruženje nastavnika Smedereva, Smederevske Palanke i Velike Plane, želi i ove godine da afirmiše najkvalitetnije rezultate u nastavi srpskog jezika i književnosti i da javno, po deseti put, pohvali znanje, rad, zalaganje i entuzijazam koje su učenici i nastavnici Podunavskog okruga iskazali na takmičenjima Društva za srpski jezik i književnost Srbije u ovogodišnjem takmičarskom ciklusu.

U okviru svečane dodele nagrada na skupu će nastupiti učenici MŠ “Kosta Manojlović“ u Smederevu (odsek: srpsko tradicionalno pevanje), a nakon oficijalnog dela programa učenici OŠ “Ivo Andrić“ iz Radinac izvešće predstavu “Mali Princ“ nagrađenu na ovogodišnjem festivalu školskih pozorišta “Teatar od snova“ u Lugavčini.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!