Site icon podunavlje.info

Posle isteka jednogodišnjeg ugovora, rastali se Obradović i Smederevo

SMEDEREVO, 19. jun 2024 – Mada prelazni rok još nije počeo sve je izvesnije da će FK Smederevo u narednu sezonu ući sa znatno podmlađenim i renoviranim timom. U prilog tome i vest da Nemanja Obradović (35), najbolji strelac Smederevaca u prošloj sezoni, više nije član kluba.

Nakon odlaska Saše Mićovića, šefa struke i njegovih saradnika Bojana Ostojića i Vladimira Kožula, kojima je ugovor istekao, iz istog razloga novu sredinu moraće da potraži i Nemanja Obradović. Iskusni napadač je u minuloj sezoni na 34 nastupa, najviše od svih za Smederevo registrovanih fudbalera, sa 9 postignutih pogodaka bio prvi strelac tima. I tokom zimskih priprema je dao šest golova, tako da je, kada se to sabere, jasno je da je u dresu Smedereva imao više nego zapažen golgeterski učinak.

Obradović je u Smederevo stigao posle drugog kola, a u već u petom, u gostima protiv Slobode, pogodio je mrežu Užičana. Njegovi pogoci na oba meča protiv Novog Sada bili su odlučujući, baš kao i onaj u Inđiji, dok su golovi protiv Mladosti GAT i Radničkog iz Sremske Mitrovice doneli po bod Smederevcima. Bio je i strelac u pobedi protiv Dubočice i Kolubare, kao i u porazu od OFK Beograda.

– U Smederevu sam proveo sezonu za pamćenje, ne samo po golovima i osvajanju petog mesta, nego i po sjajnoj atmosferi, kako u ekipi tako i u klubu. Iako sam među poslednjima stigao, mogu da kažem da sam bio odlično primljen i da je ovo jedna od retkih fudbalskih sredina iz koje nosim najlepše uspomene. Smatram da sam se igrama i golovima pošteno odužio i uspešno odradio jednogodišnji ugovor, koji mi je ovih dana istekao. Čelnici kluba, sa novim stručnim štabom, žele da podmlade ekipu i od srca im želim da se naredne sezone plasiraju u Super ligu, a meni preostaje da poztažim novu sredinu – pun je hvale za Smederevo, i na rastanku, Nemanja u Obradović.

Ponikao u Radu, Obradović, osim Voždovca, Čukaričkog, Inđije, Spartaka, lučanske Mladosti, novobeogradskog Radničkog i još nekoliko domaćih klubova, ima i bogato iskustvo u inostranstvu, igrao je u čak sedam zemalja.  S obzirom na sve to, nema sumnje da će verovatno brzo pronaći nov klub.

Prelazni rok za sve rangove takmičenja počinje narednog četvrtak, 27. juna, i traje do 13. septembra.

Inače, prva prozivka smederevskih fudbalera zakazana je za sledeću sredu, 26. juna, kada će zvanično biti promovisan i novi stručni štab na čelu sa Draganom Radojičićem.

Exit mobile version