Site icon podunavlje.info

Udruženi sindikati „Sloga“ o nezakonitom otpuštanju radnika PKC-a

19. jun 2024 – Udruženi sindikati Srbije “Sloga” saopštili su danas javnosti da PKC Wiring Systems iz Smedereva otpušta oko 500 radnika mimo zakona i na njihovu štetu, vršeći pritisak na njih da potpišu sporazumni raskid ugovora o radu uz naknadu od 150.000 dinara.

Po informacijama kojima raspolaže „Sloga“, radnici na taj način ostaju bez otpremnina koje bi svakako bile veće od sume koja im se nudi, a sa druge strane i bez nadoknade Nacionalne službe za zapošljavanje koja im svakako pripada.

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” savetuju sve radnike da ne prihvate potpisivanje sporazumnog raskida ugovora jer je to klasičan pokušaj prevare od strane PKC prema zaposlenima.

Pokušali smo da proverimo ovu informaciju, ali na pozive na jedini broj kontakt telefona u PKC-u danas niko nije odgovarao. U nezvaničnim razgovorima sa zaposlenima potvrđeno nam je da zaista tako nešto događa, ali i da to nije prvi put. Naime, u više navrata je u ovoj firmi bilo slučajeva da se radnicima na određeno vreme ne produžavaju ugovori, kao i da se zahvaljuje na saradnji onima koji „nisu ispunili očekivanja“ ili su zbog dana provedenih na bolovanju odsustvovali s posla više no što kompanija smatra da može da toleriše.

Rečeno nam je takođe da kruži glas da će onima koji su duže vreme u firmi, a čijih bi usluga takođe da se reše, biti ponuđena otpremnina, navodno 170 evra po godini staža.

Nažalost, kako je rečeno, iz sav trud, do objavljivanja ovog teksta nismo uspeli da dobijemo ni potvrdu ni demanti ovih navoda sa zvaničnog mesta.

Foto/arhiva: podunavlje.info

Exit mobile version