Site icon podunavlje.info

Produžen rok za zahteve po prvom IPARD III javnom pozivu do 26. jula

21. jun 2024 – Rok za prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u izgradnju i opremanje objekata, kao i podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada, u okviru IPARD III programa, objavljen 23. februara, trebalo je da bude danas, da je istekao 21. juna. Međutim, Uprava za agrarna plaćanje  juče je objavila da se rok za podnošenje zahteva ponovo produžava i to do 26. jula 2024. godine.

Ovim pozivom, podsećamo, obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća, povrća, žitarica i industrijskog bilja, grožđa, jaja i ribarstva, a ovo je drugo produženje roka. Prvi put je poziv istekao 23. maja, pa je produžen za još mesec dana.

Predmet ovog javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u izgradnji objekta, sa opremanjem tog objekta, podizanje novog ili obnavljanje postojećeg višegodišnjeg proizvodnog zasada voća, podizanje novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala voća, kao i novog matičnog zasada viših fitosanitarnih kategorija sadnog materijala grožđa. Investicije u nabavku opreme takođe mogu da budu predmet ovog javnog poziva, ali samo u okviru investicije u izgradnju objekata, odnosno investicije u podizanje višegodišnjih proizvodnih i matičnih zasada.

Exit mobile version