Turnir u Malom Orašju u znak sećanja na Petra Mitrovića Pecu

MALO ORAŠJE, 25. jun  2024 – U organizaciji FK Ravni Gaj, uz podršku lokalne samouprave i Saveza sportova Smederevo, u Malom Orašju je održan turnir u malom fudbalu koji nosi ime Petra Mitrovića Pece, tragično stradalog u maju prošle godine u zločinu u Duboni i Malom Orašju.

Petar Mitrović Peca

Petar Mitrović Peca jedan je od devetoro stradalih u masakru u ova dva sela, bio je igrač i kapiten lokalnog kluba FK Ravni Gaj, a turnir je organizovan uz svesrdnu pomoć njegove braće Nikole i Jovana, kao i Darka Pavlovića, futsal sudije i prvotimca Ravnog Gaja.

– Za uspešnu organizaciju ovog memorijala veliku zahvalnost na razumevanju i pruženoj pomoći dugujemo gradonačelnici Jasmini Vojinović, kao i Draganu Đorđeviću, članu Gradskog veća, koji je zadužen za sport i omladinu, baš kao i gradskom savezu sportova. Kao organizatori potrudićemo se da postane tradicionalan i da ga podignemo na još viši nivo – kaže u ime organizatora Darko Pavlović.

Na turniru je učestvovalo 16 ekipa, po dve iz Beograda, KMF Smederevo i Malog Orašja, kao i Mladenovca i više sela iz bližeg i dalje okruženja.

U borbi za prvo mesto sastali su se ekipe Kovano gvožđe Novaković, sastavljena od igrača KMF Smederevo, i Fisiovive iz Smedereva, čije su boje branili momci iz Mladenovca. Pobedilo je Kovano gvožđe Novaković s 11:6.

Pobednici turnira, ekipa Kovano gvožđe Novaković

Treće mesto osvojila je ekipa Mihajlovca, koja je ubedljivo savladala Meteh sa 9:1, a nagradu od 30.000 dinara Mihajlovčani su namenili u humanitarne svrhe.

Pobedničkoj ekipi je pripala nagrada od 200.000 dinara, a iz njenih redova su i najbolji golman turnira Marko Roksa i najbolji strelac memorijala Milan Ilić. Iz u finalu poražene ekipe, kojoj je pripalo 70.000 dinara, Vojislav Stojanović je poneo epitet najboljeg igrača turnira.

Novčane nagrade, medalje, diplome i pehare predali su Dragan Đorđević i Pecina braća Jovan i Nikola Mitrović.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!