Site icon podunavlje.info

Održana završna konferencija projekta „Koračajmo zajedno“

SMEDEREVO, 26. jun  2024 –  Organizovanjem završne konferencije u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u Smederevu su danas predstavljene analize sprovedenih aktivnosti u okviru projekata „ Koračajmo zajedno“ i „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“, koje je grad Smederevo sproveo u partnerstvu sa Predškolskom ustanovom „ Naša radost“ i Ministarstvom prosvete u skladu sa potpisanim Sporazumom o zajmu između Republike Srbije i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Na konferenciji su o postignutim rezultatima na projektima govorili predstavnici ministarstva prosvete, smederevske predškolske ustanove i koordinator pomenutih projekata.

„Lokalna samouprava u Smederevu posebnu pažnju posvećuje najmlađim generacijama i njihovom kvalitetnom odrastanju, jer temelj svakog društva je obrazovanje, a ono počinje od najranije dobi, od boravka u vrtiću. Zato nastojimo da unapredimo dostupnost predškolskih usluga za sve, a posebno za decu iz osetljivih društvenih grupa. Cilj nam je da doprinesemo ostvarivanju jednakih mogućnosti za sve, da obezbedimo podršku roditeljstvu, ali i da povećamo smeštajne kapacitete za boravak dece u predškolskoj ustanovi. Mesta u novootvorenom vrtiću u Radincu su svakako doprinos tome“, rekla je Aleksandra Mitić, članica Gradskog veća zadužena za resor prosvete i kulture koja se zahvalila svim partnerima i saradnicima na učešću u uspešno sprovedenim projektima.

Informacija i foto: Grad Smederevo

Exit mobile version