Site icon podunavlje.info

Andrej Jocić osvojio bronzanu medalju na Svetskom kupu u Poreču

SMEDEREVO, 28. jun  2024 – Ove nedelje, od 23. do 30. juna, Poreč je centar karate sporta; više od 4000 karatista iz 85 država uči se ovom sportu i nadmeće u svetskom trening kampu i na Kupu U12 i u Svetskoj ligi za mlade U14 – U21. Na tom i takvom takmičenju Andrej Jocić, član smederevskog Karate kluba Viktoris SD osvojio je bronzanu medalju u kategoriji +45kg U12. To je jedna od ukupno dve medalje koje su predstavnici Srbije osvojili na Svetskom kupu.

Kao najmlađi takmičar, ima 10 godina, borio se sa starijim i odradio odlične mečeve. Andrej je svoju prvu sezonu otpočeo u februaru i za samo pet meseci, na osnovu postignutih državnih i međunarodnih rezultata, zauzeo mesto u reprezentaciji. Bio je učesnik je i Balkanskog prvenstva u Turskoj, na kome je takođe imao zapažen nastup. Medalja sa Svetskog kupa, kako kažu iz kluba, potvrda je predanog i posvećenog rada, a najpre njegove samodiscipline koja je primetna na samom početku njegovog takmičarskog puta!.

Na kampu takmičari Viktorisa Petar Kočić i Andrej Jocić imali su prilike da dva puta dnevno rade treninge sa najboljim karatistima sveta, dok je poslednjeg dana održan Svetski Kup za sve učesnike kampa.

Petar Kočić je zauzeo peto mesto u kategoriji -45kg U12. U repasažnom meču za medalju, do samog kraja vodio je rezultatom 4:1, ali sa četiri kazne, dve sekunde do kraja meča, nožni udarac koji je odradio, rezultirao je petom kaznom koja ga je koštala diskvalifikacije i pobede protivnika, koji je na kraju bio nosilac bronzane medalje.

Dobijen meč, kažu i to iz kluba, izgubili smo našom greškom, ali svesni smo da se i ovakve stvari moraju desiti. Iskustvo je tu da se stiče i uči iz takvih situacija, u korist viših ciljeva koje smo postavili. U svakom slučaju mečeve koje je odradio, pokazali su spektar tehnika kojima raspolaže, na kojima ćemo raditi još više u narednom periodu.

Jovana Ilić, trener kluba, 26. juna je bila učesnik seminara za svetsku trenersku licencu. Svetska trenerska akreditacija važi naredne tri godine i omogućuje praćenje takmičara na setskim ligama za mlade, uključujući i tekuću, koja se trenutno održava u Poreču.

Petar i Andrej, zajedno sa još četiri takmičara smederevskog kluba nastavili su svoj boravak u Poreču na Međunarodnom karate kampu u organizaciji Shotokan karate kluba ‘Postojna’ iz Slovenije, koji se realizuje pod vođstvom majstor karatea Hadisa Lišinovića 6. dan i jednog od trenera reprezentacije Slovenije u katama. Jedan od instruktora kampa je i Jovana Ilić, glavni trener KK Viktoris SS.

Exit mobile version