Site icon podunavlje.info

Odnošenja kabastog smeća samo u selima naredne sedmice (raspored)

SMEDEREVO, 29. jun 2024 – Akcija skupljanja i odnošenja kabastog smeća biće završena 4. jula u seoskim mesnim zajednicama, dok je isti posao u gradskim mesnim zajednicama, u ovom ciklusu, okončan 28. juna. Iz smederevskog Javnog preduzeća „Zelenilo i groblja“ poručuju da će akcija biti nastavljena na jesen.

JKP „Zelenilo i groblja“ početkom juna pokrenulo je opsežnu akciju skupljanja i odnošenja  kabastog smeća.  Za nepunih mesec dana, od 3. do 28. juna, kako je saopšteno portalu Podunavlje.info, u gradu je skupljeno više od 270 kamiona kabastog smeća. Ako želite dodatno da računate, uzmite u obzir nosivost kamiona “trotonca”.

Cilj ove akcije, kao značajan  doprinos zaštiti životne sredine, bio je da se sugrađani oslobode kabastog otpada iz svojih domaćinstava, kako bi se izbeglo stvaranje divljih deponija koje predstavljaju veliki problem za naše okruženje.

Akcija skupljanja i odnošenje smeća je realizovana  sa celokupne teritorije grada Smedereva, jer je, kako navode u ovom preduzeću, podjednako važno da kako u gradu, tako vodimo računa i o čistoći naših sela.

U seoskim mesnim zajednicama, sve do 4. jula, u ovom ciklusu, biće postavljen industrijski kontejner zapremine od 5 metara kubnih u centru sela, prema ranije utvrđenom planu, kako bi meštani u toku naznačenog dana mogli da donesu i odlože kabasti otpad. Raspored postavljenja industrijskog kontejnera po danima u seoskim mesnim zajednicama:

1.7 – Landol

2.7 – Binovac

3.7 – Lunjevac

4.7 – Badljevica

Akcija skupljanja i odnošenja kabastog smeća, kako je potvrđeno portalu Podunavlje.info, biće nastavljena posle “Smederevske jeseni”, a o planu realizacije naredne akcije Javno komunalno preduzeće „Zelenilo i groblja“ blagovremeno će obavestiti korisnike svojih usluga.

Foto: JKP Zelenilo i groblja

Exit mobile version