Izložba Suzane Gigić „Impresije sa Dunava“ u Muzeju u Smederevu

SMEDEREVO, 29. jun 2024 – Izložbu akvarela Suzane Gigić  pod nazivom „Impresije sa Dunava“ Muzej u Smederevu organizuje povodom 29. juna, Međunarodnog Dana Dunava i dvadesete godišnjice njegovog obeležavanja.

Na izložbi Impresije sa Dunava će biti izloženo šezdeset i pet akvarela kojima je glavni motiv Dunav, život na reci i rečne obale doživljene tokom različitih godišnjih doba i delova dana.

Suzana Gigić je diplomirani defektolog optometrista i internacionalni slikar akvarelista. U umetničkom životu rodnog Smedereva i nacionalnoj kulturi je prisutna gotovo dve decenije, tokom kojih su se smenjivale različite faze stvaranja i istraživanja formi i materijala, od rada u tehnici duboreza, do dizajniranja i izrade lampi i nakita, dok je slikanje tehnikom akvarela sve vreme  trajalo kao konstanta njenog likovnog izraza. Učestvovala je na brojnim međunarodnim izložbama širom sveta. Četvrtu godinu za redom zvanično je deo tima Srbije na najvećem svetskom Festivalu akvarela koji se održava u italijanskom gradu Fabriano (Fabriano In Acquerello).

Centralni muzej Dunavske Švapske u nemačkom gradu Ulmu (Donauschwäbisch Zentralmuseum) otkupio je 2019. godine osam akvarela Suzane Gigić, koji su na taj način postali deo zbirke svetske baštine o Dunavu.

Izložba će biti pred posetiocima do 15. avgusta.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!