Rukovodstvo Smedereva uključilo se u akciju čišćenja priobalja Dunava

SMEDEREVO, 29. jun 2024 – Povodom obeležavanja 29. juna – Međunarodnog dana Dunava, rukovodstvo grada Smedereva se priključilo akciji čišćenja priobalja Dunava u blizini Smederevske tvrđave koju je organizovalo JKP „ Zelenilo i groblja“.

„ Smederevo je jedan od privilegovanih gradova Evrope i Srbije koji može da se ogleda u Dunavu. Stanovnici našeg grada shvataju koliki je značaj Dunava, koliki uticaj on ima na život našeg grada i koliki su njegovi potencijali koje u budućnosti možemo da iskoristimo.  Reku moramo da čuvamo, da brinemo o njoj, da uređujemo njene obale, da ulepšavamo prostore duž kojih protiče, ali i da stvaramo prilike za njenu promociju kroz turističku ponudu““, kazala je ovom oprilikom feradonačelnica Jasmina Vojinović.

„Zbog Dunava Smederevo zaslužuje da se nađe na nautičkoj mapi Evrope. Naš cilj je da svi zaljubljenici plovidbe rekom pristaju u Smederevu, da upoznaju naš grad i da nam se kao zadovoljni turisti ponovo vrate. Posebno, kada znamo da Dunav na teritoriji grada pratimo kroz 25 kilometara njegovog toka. San svih Smederevaca je da izgradimo marinu i ovog leta na utvrđenoj lokaciji za to počinje čišćenje akvatorije od nanosa koje stvara Dunav. Uz umivene i čiste obale imaćemo sasvim drugačiju sliku našeg grada. Dunav je moćna i magična reka koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim i opravdano je stalna inspiracija mnogim umetnicima. Neka i nama bude inspiracija da više brinemo o njemu nego što smo to do sada činili“, poručila  je gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović povodom obeležavanja Međunarodnog dana Dunava.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!