Grom zapalio kuću, padala stabla, poplavljeni objekti, leteli crepovi…

2. jul 2024 –  Posledice sinoćnog nevremena koje je zadesilo Srbiju, pa tako i Podunavski okrug, još uvek se saniraju, a meteorolozi već najavljuju nove nepogode.

Sinoć je u Smederevu grom udario u kuću u Abelovoj ulici, a na susednom objektu vatra je zahvatila strujomer i električnu instalaciju. U lokalizaciji požara, da se ne bi proširio i na okolne kuće, učestvovalo je šest vatrogasnih vozila i 16 vatrogasaca

Gorela je, isto nakon udara groma, i kuća u smederevskoj Ulici Starca Vujadina. I taj požar je ubrzo lokalizovan, a ni u jednom od njih, srećom nije bilo povređenih.

Pune ruke posla imali su u Smederevu i radnici JKP „Zelenilo i groblja“, koji su maltene cele noći uklanjali oborena stabla i otkinute grane drveća koje su završile na kolovozu. U Radincu je pala i bandera.

Zbog velike količine padavina voda je prodrla u tri objekta u Knez Mihajlovoj, Karađorđevoj i Jovana Cvijića u Smederevu.

Nije mnogo bolje bilo ni u susednoj Smederevskoj Palanci, u čijoj okolini se izručio grad iz oblaka, a u Velikoj Plani su, osim grada, padali i i crepovi koje je vetar nosio sa kuća, pa je nekoliko vozila oštećeno.

Foto/ilustracije: privatna arhiva, društvene mreže

Skorašnji članci

error: Content is protected !!