Site icon podunavlje.info

Prvo plivanje za Trofej Smederevske tvrđave – od Jugova do Veslačkog

SMEDEREVO, 4. jul 2024 – Savez sportova Smederevo u saradnji sa Srpskim savezom plivanja na otvorenim vodama, Sportskim centrom i Javnim preduzećem Smederevska tvrđava učestvuje u organizaciji prve trke pod nazivom „Smederevo Fortress Trophy“ koja će biti 14. jula.

Glavna trka je dužine 3,7 kilometara, pravo učešća imaju takmičari od 14 godina i stariji, a za one najmlađe tu je i revijalna trka u dužini od 200 metara, a u njoj mogu da učestvuju školarci od 2011. do 2017. godišta. Start glavne trke je kod Akva parka na Jugovu, a cilj na pontonu kod Veslačkog kluba.

Inače, Srpski savez plivanja na otvorenim vodama do sad je uspešno organizovao brojna plivačka takmičenja u Srbiji, a pored domaćih, na ovim manifestacijama učestvovali su predstavnici iz Belgije, Slovačke, Hrvatske, Bugarske…

Savez sportova Smederevo pozvao je sve članove Saveza, a koji vole plivanje i Dunav, kao i sve ostale da se uključe u ovu manifestaciju.

Okupljanje, preuzimanje učesničkog paketa i rasplivavanje je od 9 do 10 i 15 kod Veslačkog kluba, a start glavne trke je u 11 i 15, kako je veće rečeno, kod Akva parka na Jugovu.

Exit mobile version