Site icon podunavlje.info

Po prvi put “Kovinska regata” – 10 dana plovidbe Dunavom i kanalima

KOVIN, 5. jul 2024 – Turistička organizacija opštine Kovin od 27. jula do 5. avgusta organizuje po prvi put “Kovinsku regatu“. U planiranoj plovidbi učestvovaće do 25 manjih nautičkih plovila, a na 10 dana plovidbe kreće se  iz kovinskog Dunavca, pristaje u Staroj Palanci, Vlajkovcu, Janošiku, Botošu i nazad istom rutom, sa planiranim povratkom u kovinski Dunavac petog dana avgusta.

Na čelu regate ploviće komandni brod a na začelju će biti šajka, replika plovila iz 18. veka, koja će tokom dvodnevnog boravka u  Zrenjaninu biti promovisana.

Po mapi “Kovinske regate 2024” plovilo bi se rekom Dunav u nizvodnoj plovidbi, van plovnog puta kako ne bi ugrožavali plovidbu velikih sastava, potom kanalom Dunav- Tisa-Dunav, pa uzvodno, odnosno nizvodno pri povratku rekom Dunav.

“Kovinska regata 2024” se organizuje u saradnji sa susednim banatskim opštinama: Bela Crkva, Vršac, Alibunar i Zrenjanin. Učesnici regate će biti u prilici da obiđu i upoznaju prirodne lepote i ostale sadržaje u ovim opštinama, jer će biti organizovane različite aktivnosti.

Plovidba će biti iskorišćena i za očuvanje prirode, sakupljanjem reciklažnog materijala uticaće se na podizanje ekološke svesti, a prikupljena ambalaža će biti predata Reciklažnom centru RP Žegarac u Kovinu.

Svi zainteresovani mogu preuzeti obrazac za prijavu, na linku: www.turizamkovin.rs

Exit mobile version