Za početak priprema, pobeda u Mladenovcu nad beogradskim zonašem

MLADENOVAC, 6. jul 2024 – Fudbaleri Smedereva odigrali su ove subote prvu pripremnu utakmicu, a domaćin im je bio OFK Mladenovac. Bila je to prilika da novi trener Dragan Radojičić isproba i starosedeoce i novajlije, ali i one koji pretenduju da postanu članovi kluba, ukupno njih 25 se pojavilo danas na terenu. Mada u takvim okolnostima rezultat nije bio u prvom planu, na kraju je stigla pobeda. U samoj završnici Smederevci su postigli dva gola i tako trijumfom otpočeli pripreme za novu sezonu.

Inače, fudbaleri Smedereva su na teren istrčali u dresovima specijalno dizajniranim za ovu sezonu povodom proslave sto godina kluba, a u prvoj postavi su se našli igrači koji su već potpisali ili se već nalaze pod ugovorom, sem Pavlice i Grbića.

Ovaj period igre je prošao u inicijativi gostiju, koji su uveliko u trenažnom procesu, vredno  rade od 26. J0una,  a domaći čvrsti i sa novom upravom očigledno spremni za napad na Srpsku ligu Beograd.

U prvom poluvremenu viđene su dve kolosalne šanse koje je propustio Lazar Marković, nije se snašao kada je u dva navrata sam izašao pred Đorđevića, nekadašnjeg golmana Smedereva. Vredan pomena je i udarac Rašljanina iz neposredne blizine, koji je prešao tik iznad prečke.

U drugom poluvremenu potpuno nove postave obe ekipe. Kod Smederevaca živost je uneo Japanac Kai, koji je na probi, on je svojim proigravanjima i prodorima zadavao probleme domaćima.

Kada su svi mislili da će se meč završiti bez golova Smederevo je povelo; mladi Hajdukveljković je praktično spojio sa golom Uremovića kome nije bilo teško da realizuje odlično proigravanje.

U 85. minutu gosti dupliraju prednost, ponovo je Hajdukveljković bio u centru pažnje, odigrao je do Orosa, mladog Smederevca poniklog u Petliću, koji je pobegao po desnoj strani, ubacio loptu, ona je zakačila štopera domaćih Bojanića i završila u mreži.

U poslednjim trenucima utakmice Cvetković je imao prodor po desnoj strani, ali je njegov udarac sa ivice šesnaesterca golman domaćih odbranio, pa je tako završeno sa 2:0 za Smederevo

U prvom poluvremenu sastav Smedereva je bio: Jović, Aleksa Marković, Vidović, Kostić, Ignjatović, Bačanin, Rašljanin, Pavlica, Grbić, Milisavljević, Lazar Marković.

U drugo poluvremenu igrali su: Stanković, Đorđević (golmani), Lukić, Aleksa Jovanović, Cvetković, Blagojević, Hajdukveljković, Avramović, Jan, Knežević, Uremović, Kai, Đošić, Oros.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!