Ministarka najavila nastavak ulaganja u razvoj Podunavskog okruga

10. jul 2024 – Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Jelena Žarić Kovačević održala je danas u Smederevu sastanak sa načelnicom Podunavskog upravnog okruga Jasnom Avramović i predsednicima opština sa područja tog okruga.

Žarić Kovačević je, nakon sastanka, objasnila da je današnjim dolaskom u Smederevo započela sa posetama upravnim okruzima u Srbiji.

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, kako je istakla, sprovodi politiku otvorene saradnje, planiranja, razgovora i dogovora između institucija i različitih nivoa vlasti, što je osnovni mehanizam za rešavanje problema i postizanje napretka.

Ministarka je ukazala na to da resorno ministarstvo nastavlja da ulaže u razvoj ovog kraja i napomenula da je u nekoliko poslednjih godina na području Podunavskog upravnog okruga uložilo više od 120 miliona dinara.

Žarić Kovačević je navela da u tekućoj godini Ministarstvo u Velikoj Plani pomaže unapređenje javne rasvete sa 15 miliona dinara,  dok su u Smederevskoj Palanci u toku radovi na investicionom održavanju, odnosno rekonstrukciji dela ulice Prvog srpskog ustanka, koja ima status pešačke zone, a u koju je uloženo 20 miliona dinara.

Ona se osvrnula i na to da je i prošle godine dosta toga urađeno na ovom prostoru, navodeći da je u Velikoj Plani otvoreno jedinstveno upravno mesto i da je rekonstruisan plato ispred centra za kulturu „Masuka“, a da je samo godinu dana ranije uloženo 30 miliona dinara u obnovu centralne kuhinje vrtića „Plavi čuperak“ u Smederevskoj Palanci.

Ministarka je podsetila i na to da je ranije u Velikoj Plani uz podršku Ministarstva sanirana gradska kuća i zapadno krilo zgrade opštine, zatim da je uveden moderni elektronski sistem u lokalni parlament, kao i da u Smederevskoj Palanci funkcioniše jedinstveno upravno mesto koje je među prvima otvoreno u Srbiji.

Sastanku su prisustvovali i predsednici opština Smederevska Palanka i Velika Plana Nikola Vučen i Strahinja Pavešković, kao i predsednici skupština ove dve opštine, Radmila Radisavljević i Dušan Marić, te predsednik Skupštine Grada Smedereva Milan Perić.

Foto: MDULS

Skorašnji članci

error: Content is protected !!