Tvrđava muzike od 9. do 11. avgusta – šest koncerata u tri dana

SMEDEREVO, 11. jul – Ovogodišnje izdanje“Tvrđave muzike“ biće od 9. do 11. avgusta, u Malom gradu drevnog zdanja čije ime festival nosi, saopštili su danas organizatori, najavljujući jedinstven spoj muzičkih žanrova, od popa, roka do elektronike i alternativne muzike. Nastupiće neka od najvećih imena domaće i međunarodne muzičke scene, grupa “Kal”, Rambo Amadeus, “Zoe Kida”,  Ida Prester i “Lolobriđida”, Ratko Zjaca – Vid Jamnik Europen Quartet i za sam kraj “Partibrejkersi”.

9. avgust 2024.

Mali grad Smederevske tvrđave u 21.00

KAL

Električni ritam nastao kombinacijom romske muzike sa svingom, džezom, bluzom, popom donose jedan sasvim nov i originalan zvuk koji se prima od prvog do poslednjeg akorda.

Mali grad Smederevske tvrđave u 22.30

RAMBO AMADEUS

Njegove pesme kombinuju satirične tekstove o prirodi običnog čoveka i besmislenosti lokalne politike, a koristi i mešavinu muzičkih stilova (razvijajući se do „drum’n’bass“ zvuka u novijim delima, ali dodajući mnogo elemenata turbo-folka u ranijim radovima), kao i pošalice na sopstveni račun

10. avgust 2024.

Mali grad Smederevske tvrđave u 21.00

ZOE KIDA

Muzički stil Zoe Kida predstavlja vešt spoj elemenata soul, r’n’b, funk, pop, afro žanrova i aktuelnih muzičkih trendova i tendencija.

Mali grad Smederevske tvrđave u 22.30

IDA PRESTER I LOLOBRIĐIDA

Ida Prester i Lolobriđida je elektro pop bend poznat po neverovatnoj energiji živih nastupa. Plesni ritmovi pulsirajući basevi, neobični tekstovi i harizmatična Ida Prester odvešće vas na putovanje od diska 80-ih, preko furioznog panka do letnjih morskih terasa. Obucite plesne cipele, pronađite šljokice i leptir mašne i pripremite se za veče plesa!

11. avgust 2024.

Mali grad Smederevske tvrđave u 21.00

RATKO ZJACA – VID JAMNIK EUROPEAN QUARTET

Mali grad Smederevske tvrđave u 22.30

PARTIBREJKERS

Partibrejkers su legendarna rok grupa iz Beograda koja se smatra jednom od najboljih na području bivše Jugoslavije.

U prodaju će biti pušteni samo kompleti ulaznica za sva tri dana po promo ceni od 1500 dinara, pa organizatori pozivaju zainteresovane da budu spremni da osiguraju svoje mesto na ovom vrhunskom muzičkom događaju. Jednodnevne ulaznice će biti puštene u prodaju od 25. jula sa cenom od 800 dinara.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!