Konstitutivna sednica novog saziva Skupštine opštine Kovin 15. jula

KOVIN, 12. jul – U najvećem broju opština u kojima su bili lokalni izbori 2. juna uveliko je formirana nova/stara vlast, a sada je na red došao i Kovin. Konstitutivna sednica Skupštine opštine Kovin zakazana je za ponedeljak, 15. jul, sa početkom u 10 časova.

Na dnevnom redu konstitutivne sednice biće podnošenje izveštaja Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine opštine Kovin 2. juna 2024. godine, zatim i izbor članova Verifikacionog odbora za potvrđivanje mandata. Sledi izbor predsednika Skupštine opštine Kovin, zamenika predsednika Skupštine, postavljanje sekretara Skupštine i, potom, izbor predsednika opštine Kovin, zamenika predsednika opštine i članova Opštinskog veća.

U sali će biti 35 odbornika, s obzirom da je u septembru prošle godine kovinska Skupština donela odluku da u klupama umesto dotadašnjih 45 ubuduće sedi 35 odbornika. Razlog donošenja ovakve odluka je što je nakon popisa stanovništva u Republici Srbiji 2022. došlo do smanjenja broja stanovnika u odnosu na popis iz 2011. godine. U Kovinu ih je manje za oko 5.500, pa samim tim je manje i birača, iz čega je proizašla i potreba da se smanji i broj odbornika čime će se redukovati i troškovi održavanja sednica, stajalo je u obrazloženju odluke.

Dakle, u ponedeljak u skupštinske klupe sešće 27 odbornika koalicije „Aleksandar Vučić – Kovin sutra“, koju čine SNS, SPS, Radikalna stranka, PUPS, JS, SDS; šest liste „Pokreni se za Kovin -Srđan Vukša“ i dva odbornika Saveza vojvođanskih Mađara.

U sali Skupštine opštine Kovin tako će se ponovo naći i odbornici opozicije, koji u njoj nisu bili u dosadašnjem sazivu pošto su prethodne izbore 2020. bojkotovali.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!