Kosta Nedeljković s brojem 20 na dresu na prvom treningu u Aston Vili

12. jul – Rođeni Smederevac, koji je prve fudbalske korake načinio u ovdašnjem FK Petlić, Kosta Nedeljković, počeo je da trenira u svom novom klubu, u Aston Vili, objavio je ovaj premijerligaš juče na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Kada je u januaru objavljeno da ovaj osamnaestogodišnjak, koji je punu afirmaciju stekao u Crvenoj zvezdi, prelazi u klub iz Birmingema, mnogi su vrteli glavom. Iza njega je bila tek jedna sezona u prvom timu, u kojoj je odmah pokazao raskošan talenat, pa je bilo čudno da ga se Zvezda, i u to vreme deficitarna na poziciji desnog beka koju on pokriva, tako lako odrekla.  Ipak, ubrzo je otkriven razlog, „težak“ 6  i po miliona funti.

Vila ga je ostavila u Beogradu do kraja sezone, no tada je, nažalost, Nedeljković pretrpeo povredu zbog koje je propustio najveći deo drugog dela prvenstva. Sada je, kažu iz novog kluba, potpuno spreman. Pominju i njegovo iskustvo igranja u Ligi šampiona, koje bi Vili moglo da bude od koristi, s obzirom da će, posle poduže pauze, tim sa Vila parka ove godine nastupati u tom takmičenju, koje su Lavovi iz Birmingema osvojili 1982, kada se još zvalo Kup šampiona.

Nedeljković će, kako se vidi na fotografijama, nositi broj 20, koji je do odlaska u Sautempton dužio Jan Bednarek, poljski bek, koga smo gledali na Prvenstvu Evrope u dresu reprezentacije njegovo zemlje. Zanimljivo da je „dvojka“, koja bi Kosti najviše „legla“, takođe u Aston Vili zauzeta od strane jednog Poljaka. Nosi je Meti Keš, koji je rođen u Engleskoj, ali mu je baba po majčinoj strani Poljakinja, pa se odlučio da uzme državljanstvo i nastupa za tu reprezentaciju.

Ostaje da se nadamo da će se Kosta, u konkurenciji s Kešom i ostalim pretendentima na to mesto u sastavu, jer tu su i Luka Dinj i Aleks Moreno, da samo još njih dvojicu pomenemo, izboriti za nastupe u Premijer i, zašto da ne, Ligi šampiona.

Foto/ilustracije: printscreen i privatna arhiva

Skorašnji članci

error: Content is protected !!