Mateja Mihajlović pobednik prvog Trofeja Smederevske tvrđave

SMEDEREVO, 14. jul 2024 – Na stazi od Akva parka na Jugovu do Veslačkog kluba, danas je u Smederevu održano takmičenje za prvi Trofej Smederevske tvrđave. Od 26 plivača, koliko se pojavilo na stazi dugoj 3,7 kilometara, najbrži je bio Mateja Mihajlović iz Plivačkog kluba Niš, koji je stazu preplivao za 34 minuta i 38,4 sekunde. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Lana Gavrilović iz Plivačkog kluba Sremska Mitrovica koja je istu deonicu isplivala za 38 minuta i 28,5 sekundi.

Mateja Mihajlović i Lana Gavrilović

Među muškarcima drugo mesto zauzeo je Adamu Muhi iz Plivačkog kluba Kanjiža , a treće i bronzana medalja osvojio je Dušan Mrvaljević iz Plivačkog kluba Sremska Mitrovica.

Kod žena, drugo mesto i srebrna medalja pripala je Sari Plazović takođe iz sremskomitrovačkog kluba, a treće mesto i bronzana medalja Sari Popović iz Plivačkog kluba „Delfin“ iz Šapca.

Predstavnici Smedereva u obe konkurenciji morali su da se zadovo

lje četvrtim mestima. Zauzeli su ih Stefan Tomić i Lidija Marković.

Pravo da učestvuju na ovoj trci imali su takmičari od 14 godina i stariji, a pored glavne trke za najmlađe, školarce od 2011. do 2017. godišta organizovana je revijalna trka na 200 metara,  u kojoj je učestvovalo njih dvanaestoro.

Foto: S. Š.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!