Fudbaleri Smedereva otputovali na dvonedeljne pripreme na Zlatiboru

SMEDEREVO, 15. jul 2024 – Put Zlatibora jutros je krenula ekspedicija Fudbalskog kluba Smederevo. Tamo će obaviti završni deo priprema, a tokom dvonedeljnog boravka na planini, na kojoj se i ovog leta priprema veliki broj domaćih i inostranih klubova, planirano je i ugovoreno i odigravanje četiri  kontrolne utakmice. Već u sredu, 17. jula, rival će im biti crnogorski prvoligaš Petrovac. Potom u subotu 20. sledi duel sa ekipom novosadske Mladosti GAT, za 24. je zakazan meč sa užičkim Jedinstvom Putevi, a generalna provera biće 27. jula, kada se sastaju sa Rudarom iz Prijedora.

Na put je krenulo 20 fudbalera; Strahinja Jović, Aleksandar Stanković, Vukašin Đorđević, Nikola Ignjatović, Aleksa Jovanović, Luka Luković, Aleksa Marković, Uroš Cvetković, Aleksandar Vidović, Kai Taker, Luka Janković, Danijel Avramović, Đorđe Popović, Miloš Milisavljević, Jasin Rašljanin, Mateja Bačanin, Miloš Đokić, Vojislav Balabanović, Lazar Marković i Boris Krstić.

Njima će se već tokom popodneva priključiti osmi novajlija, Đorđe Jovanović (21), koji je na poslednjoj proveri u Kučevu protiv Inđije bio u startnoj postavi i očigledno je položio test. Ponikao je u kragujevačkom Apolonu, potom igrao za tamošnji Radnički 1923, zatim nosio dres Radničkog iz Sremske Mitrovice, odakle i stiže u Smederevo.  Ovaj krilni napadač je stavio potpis na jednogodišnji ugovor, uz mogućnost da se saradnja produži.

Vođa puta je sportski direktor Predrag Sikimikć, a tu su još novi šef struke Dragan Radojičić, pomoćni trener Vladimir Branković, trener golmana Dušan Vasiljević i privremeni kondicioni trener Marko Prentović. O zdravlju fudbalera brinuće Goran Marković i fizioterapeut Milanče Raičković, a u ulozi ekonoma biće Radiša Miladinović.

Sa ekipom nije otputovao povređeni kapiten Miroljub Kostić, koji je ostao da obavlja terapije, a u očekivanju njegovog oporavka ulogu kapitena preuzeće Aleksa Marković, koji od svih igraća sa spiska putnika za Zlatibor ima najduži staž u redovima smederevskog prvoligaša.

Inače, tokom prvog dela priprema, koje su najvećim delom obavljene u nedalekom Kovinu, Smederevci su odigrali tri kontrolna meča. Najpre su u Mladenovcu sa 2:0 savladali istoimenog beogradskog zonaša, onda su igrali 1:1 sa Zemunom u Kovinu i u subotu igrali 0:0 sa Inđijom u Kučevu.

 

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!