Kamp za mlade sunarodnike članove KUD-ova iz inostranstva u Plani

VELIKA PLANA, 15. jul 2024 – Kabinet ministra bez portfelja u Vladi Republike Srbije zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom, opština Velika Plana i Etno selo “Moravski konaci“ organizuju kamp za mlade članove kulturno-umetničkih društava iz dijaspore i Srbije pod mazivom “Velika Plana 2024”.

U okviru kampa, koji počinje sutra i traje do četvrtka, biće priređene interaktivne radionice, razne kreativne aktivnosti, a naravno da će sve biti protkano druženjem mladih iz raznih delova sveta

Da organizuju ovakve kampove dobilo je priliku 17 lokalnih samouprava, na konkursu na kome je učestvovalo 46 opština i gradova a, pored Velike Plane, izabrani su Veliko Gradište, Sremska Mitrovica, Šabac, Trstenik, Knić, Osečina, Čajetina, Svrljig, Topola, Raška, Subotica, Loznica, Kruševac, Zrenjanin, Kragujevac i Požarevac.

U kampovima učestvovati više od 5.000 dece, ne računajući mlade iz Srbije, sa kojima će oni razmenjivati znanje i iskustva. Vrednost projekta iznosi 120 miliona dinara, a podeljen je u tri celine – 50 miliona dinara za kulturno-umetnička društva, 40 miliona za sportske kampove i 30 miliona dinara za naučno-obrazovne, odnosno eko kampove.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!