Violeta Ocokoljić izabrana za novu predsednicu kovinske opštine (video)

KOVIN, 15. jul 2024 –  Na konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Kovin, novi odbornički saziv za predsednicu opštine izabrao je Violetu Ocokoljić, diplomiranog turizmologa, dok je dužnost predsednice Skupštine opštine Kovin poverena Sanji Petrović, dosadašnjoj predsednici opštine, obe sa liste “Aleksandar Vučić – Kovin sutra”.

Funkciju zamenika predsednika opštine ubuduće će obavljati Srđan Stojanović iz Bavaništa, a za zamenika predsednika lokalnog parlamenta opet je izabran Milenko Grujičić iz Mramorka. Na mesto sekretara Skupštine opštine Kovin ponovo je postavljena Radmila Sikimić iz Pločice.

U objedinjenom glasanju za izvršne organe, odbornici su izabrali i novi saziv Opštinskog veća u kome će, pored predsednice opštine i njenog zamenika, koji su članovi ovog organa po funkciji, dužnost većnika obavljati i: Aleksandar Milenković, Nada Milijanović. Dragan Sekulić, Milena Đondović, Milan Zdravković, Radovan Vukosavljević i Robert Tot.

Inače, glasanje je, kako je to uobičajeno pa i skupštinskim poslovnikom predviđeno, trebalo da bude tajno, ali su odbornici vladajuće koalicije umesto iza paravana imena na listićima zaokruživali na stolu ispred predsedavajuće. Zbog toga predstavnici opozicije, njih petoro, od šest koliko ih ima u ovom sazivu, nisu učestvovali u glasanju.

Prvoj sednici novog saziva Skupštine prisustvovala su 32 odbornika, od 35 koliko skupštinski saziv sada broji.

Foto: zvanična prezentacija opštine Kovin, kovin.rs, video kovinske.info.rs FB

Skorašnji članci

error: Content is protected !!