Predstavljale se da znaju da vračaju, pa kada ih puste u stan krale novac

VELIKA PLANA, 17. jul 2024 – Po nalogu dežurnog javnog tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani od strane policijskih službenika PS Smederevska Palanka dana doneto je rešenje o zadržavanju P. Dž. (2003), K. P. (1997) i J. V. (1966), sve tri iz Jagodine.

Prema navodima krivične prijave, one su na teritoriji Smederevske Palanke od 10. maja do 3. jula ove godine, dovođenjem u zabludu oštećenih da su im potrebne obuća i odeća, da znaju da vračaju, proriču sudbinu i skidaju „crnu magiju“, kao i da je P. Dž. u drugom stanju i pod izgovorom da joj nije dobro i da joj treba čaša vode, krale novac iz njihovih stanova.

Na predlog javnog tužioca rešenjem sudije za prethodni postupak Osnovnog suda u Velikoj Plani određen je pritvor prema osumnjičenoj K.P. zbog postojanja opasnosti od bekstva.

U odnosu na P. Dž odbijen je predlog javnog tužioca za određivanje pritvora i njoj je rešenjem sudije za prethodni postupak određena mera zabrane napuštanja boravišta, naloženo joj je da se svakog ponedeljka javlja u PU Jagodina i određena mera privremenog oduzimanja putne isprave.

Protiv tog rešenja će tužilaštvo izjaviti žalbu u zakonskom roku, a radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja tužilaštvo će u daljem toku postupka ispitati oštećene i svedoke, te sprovesti druge dokazne radnje u cilju donošenja zakonite javnotužilačke odluke, navodi se u saopštenju OJT u Velikoj Plani.

Foto/ilustracija: OJT u Velikoj Plani

Skorašnji članci

error: Content is protected !!