U Ustanovi „Sunce“ obeleženo jedanaest godina postojanja i rada

SMEDEREVO, 18 jul 2024 – Ustanovu „Sunce“, u kojoj borave deca, mladi i odrasle osobe sa smetnjama u razvoju, danas je posetila gradonačelnica Smedereva Jasmina Vojinović. Susret sa zaposlenima i korisnicima usluga upriličen je povodom obeležavanja jedanaeste godišnjice postojanja i rada ustanove.

„Kroz protekle godine, profesionalni i posvećeni rad zaposlenih, dobra komunikacija sa porodicama korisnika i podrška lokalne samouprave dokazali su da zajedno možemo doprineti kvalitetnijem životu osoba kojima je potrebna naša pomoć, razumevanje, solidarnost i empatija. Grad Smederevo će nastaviti da bude podrška ustanovi ‘Sunce’ u nastojanju da zaposlenima i korisnicima uvek obezbedi sve potrebne uslove u skladu sa propisanim standardima u oblasti socijalne zaštite. Naš zadatak je da brinemo o svim građanima Smedereva, a posebno o onima kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći. Iz budžeta grada za oblast socijalne zaštite u ovoj godini izdvojili smo 6,7 miliona dinara više nego prošle. Želimo da u narednom periodu razvijamo i unapredimo pojedine usluge kako bi primenom savremenog koncepta postigli što više rezultata u ovom polju društvene brige“, rekla je gradonačelnica čestitajući zaposlenima i korisnicima praznik.

Nakon njenog obraćanja i reči dobrodošlice Biljane Milošević, vršioca dužnosti direktora ustanove „Sunce“, korisnici su za goste izveli prigodan program i prezentovali svoje radove nastale u okviru interaktivnih radionica.

Podsetimo, ustanova „ Sunce“ je počela da radi 18. jula 2013. godine u prostoru koji se nalazio u Ulici Kralja Petra, a kasnije je, zbog potrebe obezbeđivanja adekvatnijih uslova za boravak korisnika, premeštena u prizemlje objekta smederevske predškolske ustanove na Karađorđevom brdu.

Tu trenutno boravi 19 korisnika o kojima se brine osam radnika, među kojima su dva defektologa, jedan vaspitač, medicinski tehničar i fizioterapeut kao i pomoćno osoblje. Raspolaže prostorom od 200 kvadrata u kome se nalaze: veliki dnevni boravak, radne sobe sa interaktivnim radionicama, senzorna soba i trpezarija. Sav prostor opremljen je u skladu sa potrebnim standardima.

Rad ustanove stoprocentno finansira grad Smederevo, a za korisnike je do ustanove svakodnevno obezbeđen besplatni kombi prevoz.

Tokom prošle godine za korisnike, njihove roditelje i zaposlene uz podršku grada Smedereva realizovan je i petodnevni  rekreativni boravak u Banji Vrujci.

Informacija i foto: Kabinet gradonačelnice Smedereva

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!