Zaustavili ga policajci, pokušao da beži i kolima im prešao preko nogu

SMEDEREVO, 18. jul 2024 – Na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu D. R. (26) je određen pritvor u trajanju od 30 dana. On se sumnjiči da je 15. jula u Goranskoj ulici u Smederevu, upravljajući motornim vozilom marke „Audi“, model „A4“, nakon što su ga policijski službenici upotrebom svetlosne i zvučne signalizacije zaustavili, najpre zaustavio automobil na parking prostoru. Zatim je, po izlasku policajaca iz službenog vozila, pokušao da pobegne i tom prilikom je obojici policijskih službenika svojim levim prednjim i zadnjim točkovima prešao preko desnih stopala, nanevši im lake telesne povrede.

Nakon toga se dao u bekstvo, ali je pronađen u selu Udovice i tom prilikom je takođe pružao aktivni otpor.

Celom događaju je prethodila intenzivna potraga za njim, a po prijavi njegove emotivne partnerke da poseduje saznanja o njegovim suicidnim namerama, da se uputio na Kovinski most kako bi skočio u Dunav.

Pošto je lišen slobode u selu Udovice, kada mu je po nalogu dežurnog javnog tužioca određeno i zadržavanje, utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu okrivljenog od 2,00 promila, kao i da je D.R. pozitivan na psihoaktivne supstance kokain i amfetamin,  a  i da je putničkim vozilom upravljao bez vozačke dozvole.

Foto/ilustracija: MUP Srbije

Skorašnji članci

error: Content is protected !!