Tamara Jokić u Vinskom gradu – koncert odložen za nedelju uveče

SMEDEREVO, 20. jul 2024 – Najcenjeniji i bez sumnje najpoznatiji naš izvođač portugalske fado i španske, ali i muzike Balkana, Tamara Jokić, trebalo je ove subote da, u okviru Kulturnog leta, sa svojim triom ima nastup u smederevskom Vinskom gradu. Loše vreme, nažalost, pokvarilo je planove umetnicima i organizatorima, pa je koncert odložen za jedan dan, biće u nedelju, na istom mesrtu, u isto vreme, u 20 časova.

Tamara Jokić rođena je u Valjevu. Diplomirala je španski i portugalski jezik na Filološkom fakultetu u Beogradu, ali su je ljubav prema muzici i pevanju odveli do Bostona i stipendije na Berkli koledžu.

Njena internacionalna muzička karijera dobila je zamah poslednjih godina koncertima u Španiji, a nastupila je i u jednoj od najprestižnijih dvorana na svetu, u Karnegi Holu u Njujorku. Kao potvrda uspeha usledio je i ugovor s portugalskim ogrankom muzičke kuće Sony Music Entertainment.

Tamara se bavi istraživanjem muzičkog nasleđa Balkana, Bliskog istoka, severa Afrike, Iberijskog poluostrva, Mediterana uopšte, zbog čega je postala i dobitnica nagrade Instituta za Mediteransku muziku čuvenog bostonskog koledža.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!