Održano pripremno ročište, suđenje Urošu Blažiću se opet premešta?

26. jul 2024 – Pripremno ročište Urošu Blažiću, koji je u maju prošle godine ubio devetoro i ranio 12 mladih ljudi u Malom Orašju i Duboni, završeno je danas u Okružnom zatvoru u Beogradu. Ročištu je prethodilo okupljanje rodbine i prijatelja ubijenih i ranjenih ispred zgrade zatvora, ali nisu svi mogli da prisustvuju zbog malog prostora u sudnici. Nezvanična informacija je da će zbog toga suđenje biti održano u najvećoj sudnici Palate pravde u Beogradu.

Inače, po rečima advokati porodica, masovni ubica je priznao krivicu i navodno izrazio kajanje zbog počinjenog zločina, dok je njegov otac Radiša Blažić rekao da nije kriv.

Uroš Blažić je, po izjavi koju je nakon ročišta za medije dao advokat oštećenih Stefan Stefanović, rekao da ne zna šta ga je obuzelo tih dana i te noći.

Blažiću, podsetimo, preti 20 godina robije za masakr jer je u trenutku izvršenja krivičnih dela bio mlađi punoletnik, nije imao navršenu 21 godinu, a to je izazvalo veliko nezadovoljstvo u javnosti.

Sledeće ročište zakazano je za 21. avgust, kada će uslediti glavni pretres, s obzirom na to da je danas završeno pripremno ročište.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!