Krenula „Kovinska regata 2024“ – prvo pristajanje u Staroj Palanci

KOVIN, 27. jul 2024 – Iz kovinskog Dunava jutros je pošla regata manjih nautičkih plovila, koja u narednih deset dana treba nizvodno da prođe put do Botoša i vrati se istim putem u Kovin. Prva stanica danas bila je u Staroj Palanci.

Prema planu organizatora, sledeća stanica je u Vlajkovcu, potom u Janošiku, na kraju u Botošu i, kako je pomenuto, nazad istom rutom, sa planiranim povratkom u kovinski Dunavac petog dana avgusta.

Na čelu regate je komandni brod a na začelju šajka, replika plovila iz 18. veka, koja bi, prema planu Turističke organizacije opštine Kovin, tokom dvodnevnog boravka u Zrenjaninu trebalo da bude promovisana.

“Kovinska regata 2024” se organizuje u saradnji sa susednim banatskim opštinama; Belom Crkvom, Vršcem, Alibunarom i Zrenjaninom. Učesnici regate će biti u prilici da obiđu i upoznaju prirodne lepote i ostale sadržaje u ovim opštinama, jer će biti organizovane različite aktivnosti.

Plovidba će biti iskorišćena i za očuvanje prirode, sakupljanjem reciklažnog materijala uticaće se na podizanje ekološke svesti, a prikupljena ambalaža će biti predata Reciklažnom centru RP Žegarac u Kovinu.

Foto: Turistička organizacija opštine Kovin FB

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!