Đurđević Stamenkovski i Mesarović posetile dve palanačke porodice

srbija.gov.rs ,27. jul 2024 – Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski posetila je danas, zajedno sa ministarkom privrede Adrijanom Mesarović, domaćinstva dve preduzetnice u Smederevskoj Palanci i tom prilikom poručila da je ekonomski snažna porodica garant budućnosti naše zemlje.

Đurđević Stamenkovski je naglasila da je porodica prepoznata kao nacionalni interes i da je veoma važno da se poveže sa privredom, jer nema zdrave nacije bez zdrave porodice i nema ekonomski snažne Srbije bez ekonomske snažne porodice.

Ministarke su obišle domaćinstva porodice Violete Stevanović i Jelene Nikolić, koje su primeri uspešnih porodičnih žena preduzetnica sa sela i koje svojim radom i trudom doprinose stvaranju još boljih uslova života njihovih porodica.

Đurđević Stamenkovski je navela da se porodica Stevanović bavi proizvodnjom torti i kolača, dok se porodica Nikolić već generacijama bavi grnčarstvom i tim porodičnim zanatom čuva tradiciju.

Ona je naglasila da najveću podršku ove vredne žene imaju od svojih porodica, ali im veliku podršku u njihovim preduzetničkim idejama pruža i država.

Ministarka je podsetila na zajednički projekat Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Ministarstva privrede kojim se  podržavaju žene preduzetnice iz ruralnih područja u seoskim sredinama i za koji se izdvajaju bespovratna sredstva u iznosu do 500.000 dinara.

Prema njenim rečima, akcenat za ovaj projekat je bio na tome da se prepozna kategorija u našem društvu koja je zapostavljena i kojoj se mora dati podstrek kao čuvaru porodičnih vrednosti, a ta kategorija su upravo žene na selu.

Naša ideja je da porodicu vratimo privredi i privredu porodici, da ekonomski osnažimo porodice i da ih učinimo pravim malim pokretačima privrednih aktivnosti u Srbiji, navela je ona.

Prema njenoj oceni, veoma je dragoceno to što prvi put imamo ovakvu saradnju dva ministarstva i to je jedna novina u delovanju Vlade Srbije iz koje će se iznedriti važni rezultati.

Prilikom posete Smederevskoj Palanci, ministarke su posetile i manastir Pinosava.

Informavija i foto; zvanini sajt Vlade Srbije, srbija.gov.rs

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!