Poslednjeg dana priprema na Zlatiboru zabeležena i prva pobeda

ZLATIBOR,27. jul 2024 – Fudbaleri Smedereva odigrali su danas kontrolni meč sa Rudarom iz Prijedora, u matine terminu, pošto se kasnije popodne vraćaju kući. Posle dva remija, sa crnogorskim prvoligašem Petrovcem i Jedinstvom Putevi iz susednog Užica i poraza od Mladosti GAT, zabeležena je i prva pobeda:  Smederevo 19214 – Rudar (BiH) 2:0 (0:0).

Izabranici Dragana Radojičića najzad su zaigrali kako se od njih očekuje, veći deo prvog poluvremena protekao je u njihovoj inicijativi Ipak, nije bilo izrazitih prilika za postizanje pogodaka.

Gosti su se u tom delu meča orijentisali uglavnom na odbranu i zapretili tek iz nekoliko kontranapada, koje odbrana Smedereva relativno lako neutralisala.

Još bolje izdanje Smederevaca viđeno je u nastavku susreta i to je veoma brzo rezultiralo vođstvom. Igrao se 51. minut kada je Bačanin sa boka ušao u kazneni prostor Rudara i dok se spremao da uputi udarac nespretno je uklizao Amoa i pogodio sopstvenu mrežu.

Pokušali su fudbaleri Rudara da stignu do izjednačenja, ali to borbeni i u ovom susretu mnogo agresivniji Smederevci nisu dozvolili.

U 82. minutu vođstvo je duplirano iz tri poteza. Akciju je započeo Endi, još uvek na probi, paralelni pasom pronašao Rašljanina, koji je odigrao povratnu do Đorđa Popovića, a ovaj je iz neposredne blizine savladao golmana Rudara, postavivši tako konačan rezultat.

Smederevci se, kako je rečeno, danas vraćaju kući, a posle dvodnevnog odmora u utorak nastavljaju sa finalizicojom priprema. U subotu startuje trka za bodove u Prvoj ligi, na stadionu kraj Dunava dočekuju ekipu OFK Vršca.

 

Skorašnji članci

error: Content is protected !!