Ovogodišnji Dunav film fest otvara film „Bauk“ Gorana Radovanovića

SMEDEREVO 31. jul 2024 – Dunav film fest, njegovo sedmo izdanje, otvara u utorak, 20. avgusta u 20 časova film ”Bauk” reditelja i scenariste Gorana Radovanovića, saopšteno je danas.

Film “Bauk”, koji je premijerno prikazan u glavnom takmičarskom programu 46. međunarodnog filmskog festivala u Moskvi, prati osmogodišnjeg Savu koji sa majkom prolazi strahote NATO bombardovanja Srbije 1999, pokušavajući da zadrži svoj neiskvareni, dečiji pogled na svet.

Uloge u filmu tumače Jakša Prpić, Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Miloš Biković, Anđelija Filipović, Gordana Gadžić, Kalina Kovačevič, Branka Šelić, Milena Jakšić.

Malom Jakši Prpiću ovo je prva veća uloga, pre ovog filma je zabeležio pojavljivanje u nekoliko manjih televizijskih formi koje je Radovanović gledao i na osnovu kojih je zaključio da ima veliki talenat.

Nakon projekcije u Malom gradu smederevskoj publici će se pokloniti ekipa filma. Smederevci i njihovi gosti će tako biti u prilici da Radovanovićevo ostvarenje vide pre nego što bude prikazano prestoničkoj publici, s obzirom da je beogradska premijera zakazana za 3. oktobar.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!