Poziv za subvencije za energetsku sanaciju kuća i stanova u Palanci

SMEDEREVSKA PALANKA, 31. jul 2024 – U okviru sprovođenja mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji opštine Smederevska Palanka za 2024. godinu, palanačko Opštinsko veće raspisalo je juče javni poziv za sufinansiranje dela Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova građana koji ne spadaju u socijalno ugroženu kategoriju stanovništva.

Javni poziv se odnosi na mere zamene spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača, postavljanje termičke izolacije spoljnih zidova i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru, postavljanje tremičke izolacije ispod krovnog pokrivača ili tavanice, zamene postojećeg grejača prostora na čvrsto gorivo efikasnijim na gas ili na bio masu, ugradnje toplotnih pumpi, zamene postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, grejnih tela i pratećeg pribora i ugradnju solarnih panela i prateće instalacije za proizvodnju struje za sopstvene potrebe.

Komisija za realizaciju mera prethodno je usvojila listu direktnih korisnika, privrednih subjekata, čije prijave ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom.

Više informacija o načinu prijavljivanja na poziv mogu se dobiti pozivanjem na  026/317 087, lokal 121, a neophodne obrasce zainteresovani mogu da preuzmu na zvaničnom sajtu opštine ili na portirnici Opštinske uprave.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!