RHMZ: Do srede umereno vruće, od četvrtka sledi novi toplotni talas

4. avgust 2024 – Iznad Srbije nalazi se umereno topla vazdušna masa i pod njenim uticajem temperatura će se danas kretati oko i malo iznad prosečnih vrednosti, ali se zato od srede očekuje sunčano i toplije, u drugoj polovini naredne nedelje ponegde čak i do 39 stepeni, mada će u većem delu Srbije najviše temperature biti od 32 do 36 stepeni.

U ponedeljak i utorak očekuje se promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima i prosečno toplo sa maksimalnim temperaturama od 28 do 32 stepena. Kratkotrajna kiša biće veoma retka pojava.

Od srede će biti više sunčanih intervala uz porast temperature, a novi toplotni talas biće praćen izraženim deficitom padavina, pa je Republički hidrometeorološki zavod izdao hidrološko upozorenje u kom se navodi da će vodostaji na Savi narednih dana biti ispod niskog plovidbenih nivoa, dok su se na Brzavi, Moravici, Kolubari, Jablanici, Vlasini i Lugomiru proticaji približiti biološkom minimumu, a prognoziraju i da će vodostaji na Velikoj Moravi biti u opadanju.

Foto/ilustracija: pixabay.com

Skorašnji članci

error: Content is protected !!