AMS tim u Radincu stigao do pehara tek posle sedme serije penala

RADINAC, 5. avgust 2024 – U organizaciji FK Mladi radnik 1940 u Radincu je održan 23. Memorijal Jaza – Kaci. Nadmetalo se 20 ekipa, završne večeri, sinoć, pred više od hiljadu gledalaca, bilo je pregršt uzbuđenja, a sve su začinili finalisti, jer je do pobedničkog pehara moralo da se stigne tek posle izvođenja penala.

Program je počeo humanitarnom akcijom i revijalnom utakmicom rukometnih nada, uzrasta do 14 godina, između dečaka RK Smederevo i devojčica RK Mladi radnik. Ceo prihod od priloga i SMS poruka namenjen je za lečenje obolele Jelene Stevanović, majka mlade Tee, članice Rukometnog kluba Mladi radnik.

U neravnopravnoj borbi za treće mesto Mesara Đerga iz Radinac bila je ubedljiva u meču sa nekompletnim sastavom RS kafea.  Bilo je 5:0, pogocima Boška Adamovića, Vladimira Vlahovića i trostrukog strelca Stefana Stolića, mladog reprezentativca iz KMF Smederevo.

Pravi spektakl za fudbalske sladokusce viđen je u finalnoj utakmici između AMS tima i Parking servisa. Završeno je penalima 5:4, a u regularnom delu bilo je 1:1 (0:0).

Predvođeni futsalerima KMF Smederevo i aktivnim igračima više klubova, AMS Tim je imao inicijatvu, ali je na golu rivala bio nesavladivi Danijel Dobrić. On je kapitulirao tek nakon pola časa igre, kada je na asistenciju Božidara Simića, najbolje igrača turnira, Nemanja Lalić doneo prednost svom timu.

Usledila je ofanziva Parking servisa, krenuo je napred i golman Dobrić i u 36. minutu upravo je on uspeo da izjednači.

Šansu da AMS tim stigne do pobeda dva minuta pre kraja nije iskoristio Milan Ilić, inače sa sedam golova prvi strelac turnira. On je, posle šestog prekršaja protivničke ekipe, iz kaznenog udarca,  umesto mreže pogodio stativu.

Penali su odlučili pobednika tek posle sedme serije, kada je Miloš Knežević odbranio šut Slađana Rakića, a prvi golgeter Milan Ilić je pogodio za veliko slavlje AMS tima.

Pehare i novčane nagrade od 200.00, 100.000 i 50.000 dinara najuspešnijim ekipama i pojedincima uručile su izuzetno aktivne članice Organizacionog odbora turnira Anja Tomović i Isidora Anđelović.

Za odličnu organizaciju turnira velike zasluge imaju i Nikola Matejić, prvi čovek FK Mladi radnik, kao i Aleksandar Adamović, Raša Tomović i Zoran Dimitrijević.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!