Nije dobro počelo – na startu prvenstva poraz od Vrščana kod kuće

SMEDEREVO, 5. avgust 2024 – Na premijernom meču u novom prvenstvu viđeno je bledo izdanje fudbalera Smedereva, koji praktično nisu stvorili nijednu izglednu priliku. Gosti su to znalački iskoristili i kući se vraćaju s tri boda:  Smederevo 1924 – OFK Vršac 0:2 (0:1).

Pre početka utakmice minutom ćutanja odata je počast Miletu Simiću, dugogodišnjem predsedniku i generalnom sekretaru FK Smederevo, koji je preminuo posle kraće teške bolesti.

Od samog starta gosti, koje predvodi nekadašnji trener Smederevaca Igor Savić, iako su na teren istrčali sa šest bonus igrača, preuzeli su inicijativu. Do duše, sve do 20. minuta nije viđen nijedan udarac ka golu ma kog od rivala, a onda je na povratnu Baranova sa ivice šesnaesterca Radosavljević pokušao udarac. Izblokiran je i to je bio prvi korner za Vrščane.

Već u sledećem napadu sa distance pokušao je da ugrozi gol Smedereva i Čejić, a onda su po prvi put, da se kaže tako, pripretili i domaći, ali je na centaršut Đorđa Jovanovića bio kratak Đokić.

Nešto kasnije gledaoci su mogli da vide, ispostaviće se, jedini udarac Smederevaca u okvir gola; Janković je natrčao na jednu odbijenu loptu i iz daljine šutirao. Bila je to prva i poslednja intervencija golmana gostiju Lukića.

Uzvratili su Čejić i Radosavljević, ali je golman Smedereva Jović oba puta bio na mestu.

Kada se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka na scenu je stupio Uroš Čejić i nakon solo akcije, pošto se prosto prošetao kroz odbranu domaćih, smestio preciznim šutem loptu u dalji ugao nemoćnog Jovića.

Ništa se značajnije u odnosu na prvi deo susreta nije promenilo ni u drugom poluvremenu. Bezidejna igra domaćih, praćena lošim dodavanjima i izgubljenim duelima prikazana je i u nastavku meča.

Ponovo su to znali da kazne gosti, koji su posle sat vremena igre duplirali vođstvo. Na dubinsku loptu krenuo je Radosavljević i pretrčao svoje čuvare, ušao u kazneni prostor i iskosa sa leve strane smestio loptu pod prečku gola domaćeg tima.

Svi pokušaji Smederevaca da eventualno stignu makar do počasnog gola bili su jalovi, a stekao se utisak da su gosti, uz malo više zalaganja, mogli i do još jednog pogotka.

Smederevo je i u narednom kolu domaćin, dočekuje u nedelju ekipu Mačve, koja je na prvoj ovosezonskoj utakmici u subotu ubedljivo savladala Dubočicu sa 4:0.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!