Site icon podunavlje.info

Produžen rok za prijavljivanje na Memorijalni konkurs “Filić filmić”

VELIKA PLANA, 10. avgust 2024 – konkurs „Filić – filmić“ za mlade stvaraoce kratkih filmova, četvrti po redu,.  održava se u znak sećanja na Stefana Filića, čiji je jedan od hobija bilo snimanje kratkih filmova, a tragično je stradao u februaru 2020. godine, na smrt pretučen od strane nasilnika ispred jedne lokalne diskoteke u Velikoj Plani. Ranije najavljen rok za prijavljivanje bio je 10 septembar, a sada je, kako su saopštili organizatori, na zahtev mladih stvaralaca i njihovih mentora, konkurs produžen do 1. oktobra.

Ovogodišnja tema „Život je san“ bi trebalo da podstakne mlade stvaraoce na portretisanje ličnosti koja se po nečemu ili mnogo čemu izdvaja u ličnom životu autora, u životu njihovih društvenih okruženja, zavičajne istorije ili mita.

Konkurs je, podsetimo podeljen u dve kategorije: dokumentarni filmovi (do 5 minuta) i dokumentarno-igrani filmovi (do 10 minuta).

Za prva tri mesta u obe kategorije predviđene su vredne nagrade: dron, kamera, laptop, fotoaparat… Predviđena je i specijalna nagrada publike, posebna nagrada se dodeljuje najboljem mentoru za podršku učenicima.

Svečana dodela nagrada će biti održana 15. oktobra 2024. godine

 

Exit mobile version