Site icon podunavlje.info

Zbog lošeg stanja, teren FK Smederevo suspendovan na mesec dana

14. avgust 2024 – Posle zabrane igranja na Banovom brdu zbog lošeg stanja terena, danas je ista sudbina zadesila i Smederevce; na mesec dana suspendovan je onaj na stadionu kraj Dunava. Ljubitelji fudbala tako će, barem do duela sa Zemunom, koji je zakazan za 21. septembar, biti uskraćeni da u Smederevu prate njihove ljubimce, koji su, mimo svih očekivanja, loše startovali.

U prva dva kola, na svom terenu – kakav je takav je, Smederevci su doživeli dva poraza, najpre od OFK Vršca 0:2, a onda i od šabačke Mačve 1:2. Sada će, na osnovu mišljenja Komisije za terene FSS, morati i toga da se odreknu, da kao domaćini nastupaju na svom stadionu, pred svojim navijačima.

Nema sumnje da su velike vrućine, koje su vladale i još uvek vladaju, praktično poništile sve napore osoblja koje teren održava i značajno uticale na kvalitet podloge, a Komisija je to kaznila. Ukoliko se stanje ne popravi za 30 dana, stoji u nalazu pomenute Komisije, suspenzija će biti produžena za još mesec dana, a nije isključeno ni da, u najgorem slučaju, to potraje i do kraja godine.

Prema rečima sportskog direktora Predraga Sikimića, Smederevci će utakmice četvrtog i šestog kola, kada su domaćini čačanskom Borcu 1926 i Radničkom iz Sremske Mitrovice, najverovatnije odigrati na veštačkoj podlozi terena pančevačkog superligaša Železničara.

Nešto slično se, podsetimo, dogodilo i početkom prolećnog dela prošle sezone, kada su kraj Tamiša fudbaleri Smedereva ugostili ubsko Jedinstvo, i bili poraženi sa 0:2 i GFK Dubočicu, koju su pobedili sa 3:0.

Na sve ovo, i meč sledećeg kola, u kome je Smederevo trebalo da igra sa Radnikom iz Surdulice u Leskovcu neće biti gde je planiran. Naime, Leskovčani su otkazali gostoprimstvo Surduličanima, pa će utakmica biti igrana u Zaječaru, u nedelju sa početkom u 17 i 30. Time su Smederevci dovedeni u neprijatnu situaciju, jer su već bili rezervisali smeštaj u Leskovcu, a sada moraju, na brzinu, da ga traže u Zaječaru.

Exit mobile version