Iz Las Vegasa u Smederevsku Palanku – Nik Blejk, prvo strano pojačanje

SMEDEREVSKA PALANKA, 15. avgust 2024 – Košarkaši Mladosti SP od ove jeseni prvi put će se takmičiti u najvišem rangu u Srbiji, saznali su i protivnika u prvom kolu prvenstva KLS, to je aktuelni šampion Vojvodina, a u međuvremenu se radi na pojačanjima, kako tu ne bi „plesali samo jedno leto“. Tako u Palanku stiže Nikel „Nik“ Blejk.

Blejk je visok 201 santimetar, rođen je 9. maja 2001. u Las Vegasu, tu je i studirao, glavni predmet mu je bila sociologija, na prestižnom UNLV univerzitetu, za koji  je igrao u NCAA ligi. Na univerzitet je stigao nakon što je u izboru ESPN košarkaša sa četiri zvezdice rangiran na 25. mesto igrača na njegovoj poziciji u čitavoj Americi.

Kao brucoš, nastupajući za njegov univerzitet, imao je prosek od 18 poena, uz šut iz igre 53,81 posto, a u završnoj godini studija odigrao je dvadeset i jednu utakmicu sa prosekom šuta za tri poena 35,1 odsto i sedam puta je zabeležio dabl-dabl.

Sudeći po ovim brojkama izgleda da su Palančani dobro odabrali, da neće biti po onoj legendarnoj izjavi jednog trenera sa ovih prostora „tražimo pojačanje na poziciji crnca“. Blejk će biti prvi stranac u košarkaškom klubu iz Palanke. Ostaje samo da se vidi kako će se prilagoditi, s obzirom da će mu ovo biti prvi dolazak u Evropu, pa baš u Palanku.

Očekuje se da Blejk stigne 21. avgusta i priključi se pripremama kluba na Zlatiboru.

Foto: UNLV Rebels

Skorašnji članci

error: Content is protected !!