Site icon podunavlje.info

Palanački bend Yadac u polufinalu ovogodišnje Zaječarske gitarijade

15. avgust 2024 – Organizatori Zaječarske gitarijade objavili su danas listu učesnika polufinalne večeri 57. smotre, jednog od najprestižnijih takmičenja mladih bendova u regionu, a na listi je i Yadac iz Smederevske Palanke.

Grupa Yadac osnovana je 2020. godine u Smederevskoj Palanci i svira isključivo autorske pesme. Čine je četiri4 člana koji su se ranije svirali u raznim lokalnim bendovima i za svoju dušu, a onda su im se putevi ukrstili.

Bend čine: Dušan Kaličanin – gitara, Slaviša Krstić – gitara, Bojan Marinković – bas gitara, vokal i Saša Perić – bubnjevi.

Pored Palančana, u polufinalu nastupaju Moxie 8 iz Zagreba, Red Danger, Ascend i Pera Brada Potomak iz Beograda, Bordo iz Kikinde, Kočije iz Čelareva, Riverside Bend iz Leksovca, Internaut iz Niša i S-alt iz Tuzle.

Inače, Yadac je nedavno imao „Koncert na zidiću“ ispred beogradskog Doma omladine, na platou koji nosi ime Milana Mladenovića i tako se predstavio i prestoničkoj publici.

Yadac ima četiri studijska singla i za svaki od njih po video-spot (Bez ljudi, Istina, Nemaš vremena, Kada shvatiš), koje možete pronaći na JuTjubu.

Exit mobile version