Još jedan Smederevac u Premijer ligi – debi Koste Nedeljkovića za Vilu

17. avgust 2024 – Posle Aleksandra Mitrovića, još jedan rođeni Smederevac je zaigrao u ako ne najjačoj a ono sigurno najatraktivnijoj fudbalskoj ligi na svetu; Kosta Nedeljković večeras je odigrao prve minute za Aston Vilu u pobedi od 2:1 nad Vest Hemom u Londonu.

Ušao je Kosta u 82. minutu umesto povređenog Meti Keša, poljskog reprezentativca rođenog u Engleskoj, s kojim će se i nače nadmetati za mesto pored desne aut linije. Da sve bude zanimljivije, Nedeljković je, ni kriv ni dužan, ušao u istoriju Aston Vile kao hiljaditi igrač koji je nastupio za tim iz Birmingema, što je klub istog momenta objavio na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Ruku na srce, u tih petnaestak minuta koje je proveo na terenu Nedeljković i nije bio u prilici da mnogo pokaže, čak je u jednom momentu izgubio loptu, posle čega je Vest Hem imao šansu da dođe do izjednačenja. Ali je zato u drugoj situaciji izblokirao centaršut  koji je mogao da dovede u nepriliku golmana Martineza.

Mladi desni bek koji je, podsetimo, iz Crvene zvezde prešao u Aston Vilu u transferu, kako je birmingemska štampa pisala, vrednom 6 i po miliona funti, nekadašnji je đak smederevske Osnovne škole „Dositej Obradović“, a prve fudbalske korake načinio je u ovdašnjem „Petliću“.

Nedeljković je 16. decembra prošle godine je postao punoletan, pa je osim nespornog talenta i mladost sigurno bila jedan od faktora koji ga je preporučio engleskom premijerligašu.

Ukoliko je povreda Keša ozbiljnije prirode, Kosta će već za nedelju dana moguće imati priliku da se pokaže, jer u Birmingem stiže Arsenal, a tada bi trebalo da se suoči sa Sakom na delu terena koji pokriva, što je, priznaćete, nemali ispit.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!