Sa Kampa mladih strelaca u Karatašu Andrija Živković donosi srebro

SMEDEREVO, 17. avgust 2024 – Andrija Živković je osvojio srebrnu medalju u kategoriji kadeta vazdušnom puškom na kontrolnom takmičenju na prošle sedmice završenom osmodnevnom Kampu perspektivnih strelaca Srbije u Karatašu.

U istoj disciplini drugi član Streljačke družine Smederevo Mladenović je bio šesti, dok je u kategoriji kadetkinja Emilija Martinović bila sedma.

Kao i svake godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije, Streljački savez Srbije je u sportskom centru Karataš, u neposrednoj blizini Hidroelektrane Đerdap, organizovao Kamp perspektivnih strelaca vazdušnim oružjem. U centru kojim upravlja Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije radilo je 40 mladih strelaca iz 25 klubova, koji su nosioci medalja, u kategorijama pioniri i pionirke i kadeti i kadetkinje, sa državnih prvenstava i Finala Kupa Srbije u aktuelnoj sezoni. Neki od njih su prethodnih godina učestvovali u radu, a mnogi su se prvi put upoznali sa ovim načinom priprema.

Na okupu su bili takmičari uzrasta od 12 do 16 godina, a uz njih je bio i petnaestočlani stručni tim, sastavljen kako od iskusnih, tako i mladih trenera. Direktor kampa bio je Goran Stojadinović, a rukovodilac stručnog rada Saša Iker. Sem trenera, strelcima su u radu pomagali i promotori kampa, članice naše omladinske reprezentacije, Anđelija Stevanović (puška) i Olga Stojanović (pištolj).

Iz Streljačke družine Smederevo u kampu nikad brojnija ekipa: Andrija Živković, vicešampion Srbije u kategoriji mlađih juniora na Finalu Kupa Srbije, treći u kategoriji kadeta na Prvenstvu i Finalu Kupa Srbije i treći pionir u disciplini serijska vazdušna puška, Lazar Mladenović, vicešampion Srbije, Emilija Martinović, vicešampionka Finala Kupa Srbije, Bogdana Veličković treća sa Prvenstva Srbije i Jana Bogosavljević treća sa Finala Kupa Srbije – svi u kategorijama pioniri i pionirke u disciplini serijska vazdušna puška. Svima, osim Lazaru kome je drugi put, ovo je bilo prvo učešće u kampu. U stručnom timu u Karatašu iz smederevskog kluba treću godinu zaredom bila je Marija Aničić.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!